Nieuwbouwhuizen schieten als paddenstoelen uit de grond. Nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig allemaal voorzien van draaikiepramen. Het ziet er mooi uit, kan zowel horizontaal als verticaal geopend worden, het biedt verschillende ventilatiestanden en de buitenkant van een draaikiepraam kan van binnenuit gelapt worden. Toch brengt een draaikiepraam ook een flinke uitdaging met zich mee: raambekleding. Lang niet alle raamdecoratie is geschikt voor draaikiepramen. Welke raamdecoratie kiest u bij een draaikiepraam?

Nadelen draaikiepraam in combinatie met raamdecoratie

Heeft u een nieuwbouwhuis? Of een ouder huis met draaikiepramen (ook wel kantel kiepraam genoemd)? Draaikiepramen zijn ideaal in gebruik, maar kunnen een uitdaging zijn als het gaat om raamdecoratie. Als het raam op de kantelstand staat, wilt u niet dat uw raamdecoratie schuin gaat hangen en bij wind tegen het raam klappert. Zodra u het draaikiepraam opendraait, mag de raambekleding niet te dik zijn of te ver naar voren steken. Dit zorgt voor het probleem dat raamdecoratie tegen de binnenkant van de dagkant komt en stucwerk hierdoor beschadigt raakt.

Oplossing raambekleding bij een draaikiepraam

We merken dat veel klanten moeite hebben met het vinden van de juiste raamdecoratie bij draaikiepramen. In nieuwbouwhuizen komt alleen dit type raam nog voor. We krijgen dus vaak de vraag van klanten welke raamdecoratie geschikt is bij een draaikiepraam. Met dit veelvoorkomend probleem hebben wij natuurlijk iets gedaan. We hebben hier de ideale oplossing voor: het Deco Frame.