Kleurinspiratie voor binnenzonwering en raamdecoratie

Welke kleurcombinatie past het beste bij uw woning en interieur?

De kleurcombinatie van uw woning in combinatie met raamdecoratie is lastig, maar erg belangrijk. Denk bij het kiezen van de juiste kleur aan het volgende: Wat voor sfeer wil je uw woning, appartement of kamer geven? Strak, industrieel, modern, trendy, klassiek of romantisch? Kleuren wekken gevoelens op en hebben vaak een symbolische betekenis. Lichte kleuren maken de kamer groter en donkere kleuren maken de ruimte kleiner. Daarnaast zorgen verticale strepen ervoor dat de kamers hoger lijken en horizontale strepen dat ze breder lijken; is het belangrijk dat de raamdecoratie bij de meubels passen om nog meer een eenheid te creëren.

Denim Drift 

Denim drift is in 2017 de kleur van het jaar in Nederland, die wordt betaald door Flexa. Dit is een fijne grijsblauwe kleur dit in combinatie met lichte en donkere kleuren overal toe te passen is.

Heart wood 

Heart wood is een vrij onbekende kleur, maar toch hebben designexperts en trendwatchers deze kleur gekozen als kleur van het jaar 2018. Heart wood is een grijs- roze tint die te combineren is met verscheidene andere kleuren die een echte thuis ervaring creëert.
Naast deze kleuren van het jaar 2017 en 2018 gaat het merendeel van de Nederlandse bevolking toch uit van de meer standaardkleuren zoals wit, zwart crème, blauw, rood en groen. Dit is ook wat Van Ewijk Zonwering terugzien in de uitgekozen verkoopkleuren van consumenten.

Wit 

Wit is de beste kleur om te combineren en speelt voornamelijk een ondersteunende rol in het interieur. Wit geeft kamers een fris en ruim gevoel en zorg ervoor dat andere donkere kleuren meer worden geneutraliseerd.

Crème

Crème (ook wel gebroken wit) is de meeste verkochte kleur in Nederland en wordt gezien als een kleur die overal bij past. Crème is klassiek, maar zachter dan helderwit. De kleur heeft een ontspannen werking en creëert een warme sfeer. In samenhang met een donkere kleuren in de rest van de woning kan er een mooi contrast worden gemaakt.

Beige 

Beige geeft de perfecte natuurlijke uitstraling aan alle ruimtes. De lichte, aardse beige tonen warmen en koelen tegelijk Ze symboliseren ook een lange levensduur. Kamers met deze kleur stralen een rustgevende gezelligheid uit. Te veel beige kan echter ook saai worden. Gelukkig kan deze kleur goed worden gecombineerd met een verscheidenheid aan andere kleuren en zo ook in elke ruimte worden gebruikt.

Blauw 

Blauw is een rustige en fijne kleur die harmonie en vrede in uw woning creëert. Dat dit een fijne en veel voorkomende kleur is bewijst dat het de kleur van het jaar 2017 is geworden. Blauw is een trendy kleur en een echte klassieker in het interieur. Lichtblauwe tinten laten de ruimte groter lijken, zorgt voor frisheid en zorgt voor vermindering van angst, wat het een perfecte kleur maakt voor in de slaapkamer en werkkamer.

Groen 

Groen is een neutrale en kalmerende kleur dat het contrast-effect met andere verkleuren versterkt. Groen staat voor veiligheid, duurzaamheid, vrede, de natuur en het leven. Wanneer de woonruimte een natuurlijke, ontspannen en rustgevend gevoel moet geven is groen de perfecte kleur.

Geel 

Geel is de kleur van de zon en zorgt voor warmte, vreugde en licht in uw woning. Geel is een ideale kleur voor kamers en ruimtes waar gewerkt of gestudeerd moet worden, omdat het een alert gevoel geeft en het hoofd leeg maakt.

Rood 

Rood wordt geassocieerd met passie, liefde, energie en warmte. Het hoeft natuurlijk niet altijd een felle rode kleur te zijn, maar er kan ook gekozen worden voor lichte bordeauxrode tinten die zorgen voor gezelligheid en levendigheid en geven de kamers een ontspannen gevoel. Rood is een perfecte kleur om te combineren en doet het goed in een witte of crème achtige kamer met rode zonwering en overige accessoires. Wilt u dus een liefdevolle en levendige kamer creëren? Kies dan voor rode raamdecoratie.

Bruin

Als u bruin hoort zou u er waarschijnlijk niet snel aan denken, maar bruin zorgt voor een luxueus gevoel, zorgen voor rust en zorgen voor natuurlijke tinten. Bruine tonen transformeren uw woonkamer en slaapkamer in een gezellig nest.

Grijs 

U zou het vast niet denken, maar grijs is een kleur die de beste basis vormt voor alle woonstijlen: Modern of retro, koud of warm, speels of ongecompliceerd, het kan allemaal. Wanneer grijs wordt gecombineerd met een andere, opvallen kleur zorgt het ervoor dat deze kleuren nog meer tot hun recht komen. Donkergrijs is discreet en elegant; licht grijs past perfect bij een modern en stijlvol interieur werkt modern en stijlvol.

Zwart 

Zwart is klassiek, mysterieus en zorgt voor een contrast in de kamer. In slaapkamer wordt zwart voornamelijk gekozen in combinatie met een verduisterend product om de kamer zo donker mogelijk te maken. Daarnaast wordt ook een steeds meer voor zwart gekozen in woonkamers, waarbij opvallende meubels nog opvallender opgesteld.

Contactformulier

Hebben wij uw interesse gewekt? Aarzel dan niet om (vrijblijvend) contact met ons op te nemen.